Armut Reçeli Nasıl Yapılır? Tarifi ve Anatımı

İçerdiği mineral ve vitaminler bakımından oldukça faydalı olan armut,  reçeli yapılarakta tüketilen meyvelerden birisidir. Armutun faydaları hangi tüketim şekli ile olursa olsun,  geçerliliğini korumaktadır. Ülkemizde reçeli en fazla yapılan meyvelerden birisi olan armut,  vücut sağlığı için önemli meyveler arasında yer almaktadır.

Aşağıda bu harika meyvenin, reçelinin nasıl yapılacağına dair tarifimiz yer almaktadır.

Armut Reçeli Nasıl Yapılır? Tarifi ve Anatımı
Armut Reçeli Nasıl Yapılır? Tarifi ve Anatımı

Armut Reçeli Nasıl Yapılır?

Armut Reçeli Hazırlanırken Kullanılan Malzemeler

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 6 tane tam olmuş armut
  • 1 yemek kaşığı kadar limon suyu
  • 1 litre su

Armut Reçelinin Hazırlanışı

  1. İlk önce armutları 4 ya da 5 dilime bölerek,  çekirdeklerini temizleyin.
  2. Derin bir tencerenin içerisine armutları koyarak, üstüne limon suyunu ilave edin.
  3. Şekeri ekleyin.
  4. 1 litre suyu da ekledikten sonra,  ilk başta reçeli yüksek ateşte, daha sonra da ateşi kısarak kaynatın. Kaynatma işlemini tencerenin kapağını kapatmadan, 45 dakika boyunca kısık ateşte devam ettirin.
  5. Daha sonra reçeli koyacağınız cam kavanozu biraz sıcak suda bekleterek,  kaynamış olan reçeli kavanozlara koyun.
  6. Reçeli kavanoza koyduğumuzda,  kavanozun üzerinde bir parmak kadar boşluk kalmasına dikkat edin. Kavanoz kapağını sıkıca kapattıktan sonra, kavanozu ters çevirmeyi unutmayın.
  7. Kavanoz içindeki reçel oda sıcaklığında soğuduktan sonra,  dolaba koyabilirsiniz.

Tüketmek için reçel kavanozunu açtığınızda,  reçel bitene kadar buzdolabında muhafaza etmeyi unutmayın. Normalde birçok reçel 30 dakika kadar kaynadıktan sonra istenilen kıvama gelse de,  armut reçeli biraz daha geç kıvama gelmektedir. Yukarıda belirttiğimiz süreden daha az kaynattığınız da,  komposto gibi bir hal almaktadır. Bu nedenle bir 45 dakika kadar kaynatılması,  armut reçelinin ideal kıvama ulaşması için gerekli olan süredir. Yaş iken görülen armutun faydaları,  reçel şeklinde tüketildiğinde de görülmektedir.

Bağışıklık sistemini güçlendirici etkiye sahip olan armut reçeli, özellikle kolon kanseri başta olmak üzere farklı kanser türlerinde önleyici faydaları bulunmaktadır. Düzenli tüketilmesi halinde, sinir sistemini rahatlatıcı özelliği de bilinmektedir.

Kabızlık sorununa iyi gelen armut,  sindirim sisteminin en önemli yardımcıları arasında yer almaktadır. Sindirim sisteminde daha fazla yüksek tansiyonun düşmesi faydalı bir meyvedir. Böbrek fonksiyonlarını düzenlemek için de armutun faydaları önemli bir yer tutmaktadır.

Kısaca Armut Reçeli Nasıl Yapılır?

Armut reçeli armutun taze olarak tüketildiğinde, ya da kurutularak tüketildiğinde sağladığı faydaların tamamını sağlamaktadır. Ülkemizde reçel olarak yapılıp tüketilen meyvelerden birisi olan armut reçeli,  genel vücut sağlığı açısından oldukça önemli bir yere sahiptir. Kahvaltıların vazgeçilmez besin kaynakları arasında yer alan armut reçeli,  hazırlanış aşamasında diğer reçel türlerine göre daha fazla zaman almaktadır. Armut reçelinde limon suyu,  armut dilimleri,  toz şeker ve bir miktar suyun bir araya gelip getirilip, 45 dakika kadar kaynatılması suretiyle elde edilmektedir. Düzenli bir şekilde tüketilmesi halinde,  vücut sağlığına önemli katkılar sunmaktadır.